петък, 2 юли 2010 г.

5 странни, но (вероятно) удобни столове

1. The Loope

   Не, това не е крив макарон, през който трябва да гледаш неясни обекти. Това е стол. И е предназначен за удобно, леко изгърбено излягане. The Loope е изработен от висококачествен червен дъб  и става и за двама, четирима души в зависимост от модела. Личи си, когато някой си пада по футуристичната фантастика.



2. Octopus

   Както подсказва името му, столът подозрително много наподобавя морското създание. Направен буквално от чифт рециклирани дънки и топки полистрен, столът опасно наподобява разкикерчена чепка банани, която обгръща тялото ти. Е, предполагам е удобен, но все пак ще кажа, че не издържа теста ми и не бих си го сложила в стаята. Дано казвайки това, не нараня сърцето ти трета употреба, Octopus!


3. The PRC

   Не друго, ами Personal Rockin' Computer е значението на този секси, но крайно неизползваем стол. Сигурно се предполага, че полагайки тяло върху му, трябва да си поставиш компютъра някъде там - между веригата и металните кръгове. Люшкането изглежда приятно... като за $4,200.








4. Panda Chair

   Не знам защо дизайнерът му Belen Hermosa го е кръстил така. Но знам друго - имал е 20-30 излишни кутийки с дискове и решил да създаде това иновативно, рециклирано подобие на мебел за посядане. Да не дава Господ да те заболят краката, ако Belen те покани на гости.

5.Little Pony Chair

   Може би както мен Eero Aarnio има циклични пристъпи на мила детска носталгия по анимационния сериал за хвъркатите понита. Затова и е решил да създаде стол в тяха чест. Така че в случай, че си имал тежък и напрягащ ден, можеш да се възнаградиш, възсядайки един такъв модел. Той ще те отнесе в далечни и розови светове. Хубава хрумка в прекрасни цветове, която отдалече заобикаля асоциацията със стол.

Няма коментари: